Wintersport in Wilingen Sauerland

 

Willingen is uitermate geschikt voor een wintersportvakantie. Onze bungalow bevindt zich op loopafstand van de Emmet-piste.
Deze piste is zeer geschikt voor kinderen en beginners en voorzien van sneeuwkanonnen. Zodra de temperatuur onder nul daalt, wordt er sneeuw gemaakt en kunt u skiën. Hier kunt u materiaal huren en lessen volgen. Meer info: skilift-emmet.de

Vlak naast de Emmet-piste bevindt zich de Kahler Pön, een piste voor meer gevorderde skiërs. Aan de achterzijde van het vakantiepark bevinden zich ook diverse langlauf-loipes en wandelroutes.

De Kahler Pön voor de meer gevorderde skiër. Langlauf-loipes en wandelroutes in de 'achtertuin'.


Skiën in Willingen en omgeving

 


Skigebied Willingen is onderdeel van Wintersport Arena Sauerland. Het gebied ligt in het mooie Sauerland, op slechts een paar uur rijden van Nederland. Ideaal voor een wintersportvakantie dicht bij huis. Wintersportgebied voor een weekendje of midweek wintersport bij uitstek! Hier vindt u een grote variatie aan goed onderhouden, middelzware afdalingen, voor beginners en gevorderden. Voor families is het goed geschikt, met kinderen wordt veel rekening gehouden met kinderpistes en kinderskischolen. Steeds meer pistes worden met sneeuwkanonnen besneeuwd. Voor iedereen die van wintersport houdt, volop wintersportmogelijkheden.
De pistes in Willingen bevinden zich op zo´n 4 km. afstand van het park.
U kunt er gratis parkeren en vanwege de grote capaciteit van de skiliften komen lange rijen zelden voor. Willingen is sneeuwzeker en niet alleen gezien de hoge ligging. De gemeente Willingen heeft miljoenen geïnvesteerd in sneeuwkanonnen en nieuwe liften. Willingen is klaar voor het skiseizoen!
Meer informatie kunt u vinden op
https://www.skigebiet-willingen.de/index.php.
De bekende wintersportplaats Winterberg ligt op ong. 20 minuten rijden van Willingen.

Skigebied Willingen is een echt langlaufparadijs: Meer dan 90 km. geprepareerde loipes, van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. De hoogste ‘opstap’ bevindt zich direct bij het bergstation van de Ettelsberg-gondellift op 838 meter.
Wilt u liever niet op de latten staan, dan biedt het gebied ook wandelmogelijkheden en schaatsen en curling kunt u beoefenen in de ijssporthal van Willingen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de bekende Mühlenkopfschanze, de schans waar de Wordlcup skischansspringen is gehouden. Voor de après-ski zijn er verschillende skihutten, barretjes en restaurants.