Wintersport in Willingen

Willingen is uitermate geschikt voor een wintersportvakantie.
Het gebied ligt in het mooie Sauerland, op slechts een paar uur rijden van Nederland. Ideaal voor een wintersportvakantie dicht bij huis.
Wintersportgebied voor een weekendje of midweek wintersport bij uitstek! Hier vindt u een grote variatie aan goed onderhouden, middelzware afdalingen voor beginners en gevorderden. Voor families is het prima geschikt. Er wordt veel rekening gehouden met kinderen. Zo zijn er kinderpistes en kinderskischolen. 
De gemeente Willingen heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd en bijna alle pistes worden met sneeuwkanonnen besneeuwd. Voor iedereen die van wintersport houdt, volop wintersportmogelijkheden. Bijv. ook voor langlaufen en sneeuwaandelen.
De dichtstbijzijnde pistes liggen op nog geen 200 meter lopen vanaf ons vakantiehuis. Je loopt het bospad af en je bent bij de Emmet. Dit is een leuke piste voor kinderen en beginners. 
Even verderop bevindt zich de Kahler Pon. Bij voldoende natuurlijke sneeuw is dit een superafdaling!

Wintersportgebied Willingen

De pistes in Willingen bevinden zich op zo´n 4 km. afstand van ons vakantiehuis. 
U kunt er gratis parkeren en vanwege de grote capaciteit van de skiliften komen lange rijen zelden voor. Willingen is sneeuwzeker en niet alleen gezien de hoge ligging. De gemeente Willingen heeft miljoenen geïnvesteerd in sneeuwkanonnen en nieuwe liften. Willingen is klaar voor het skiseizoen!
De bekende wintersportplaats Winterberg ligt op ong. 20 minuten rijden van Willingen.

Wintersport Arena Sauerland

Skigebied Willingen is onderdeel van Wintersport Arena Sauerland.

De Wintersport-Arena is een samenwerkingsverband van vrijwel alle ski- en langlaufgebieden in het Sauerland, van Willingen - Ettelsberg tot de Skiliftkarussell Winterberg. Met de Wintersport Arena Card kun je in alle deelnemende skigebieden skiën.